Ιστορικό

1974

Tο 1974 ιδρύεται ο όμιλος ναυτικών εταιρειών Παπαδάκης, από τον Παπαδάκη Εμμανουήλ, με όραμα και προσδοκίες για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πλοίων και των Εγκαταστάσεων (Πετρελαιοειδών – Τσιμέντων) τόσο στην περιοχή Λινοπεράματα Ηρακλείου, όσο και στον λιμένα Ηρακλείου Κρήτης. Ο ίδιος άρχισε ως λαντζέρης στις προσδέσεις - αποδέσεις πλοίων και με άδεια στις υποβρύχιες εργασίες, συνέχισε να επενδύει και να εξελίσσεται επαγγελματικά με γνώμονα την ισχυρή αφοσίωσή του και την αγάπη για το αντικείμενό του, την άριστη συνεργασία,  την ασφάλεια, την άμεση και την καλύτερη εξυπηρέτηση τόσο των πλοίων όσο και των Εγκαταστάσεων.  

1992

Το 1992,  διαβλέποντας ότι οι ανάγκες της περιοχής Λινοπεράματα οδηγούσαν στην αναγκαιότητα Ρυμουλκού για την Πυρασφάλεια – Επιφυλακή των πλοίων και την προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος,  η εταιρεία αγοράζει το Ρ/Κ ‘ΛΙΝΟΠΕΡΑΜΑΤΑ’. Ένα ρυμουλκό μεγάλης ιπποδύναμης, σύγχρονο, γρήγορο αλλά και πλήρως εξοπλισμένο με συστήματα αντιρρύπανσης.

1996

Το 1996, θέλοντας να επενδύσουμε και να υλοποιήσουμε τους στόχους μας στον τομέα της θαλάσσιας εξυπηρέτησης πλοίων, κατασκευάζουμε  το Ρ/Κ ‘ΚΑΠΕΤΑΝ ΚΩΣΤΑΣ’,  ένα καινούργιο, σύγχρονο και κατάλληλα εξοπλισμένο Ρυμουλκό, ειδικά σχεδιασμένο για τις ανάγκες της περιοχής Λινοπεράματα.

2004

Το 2004, με προϋπηρεσία στην πρακτόρευση πλοίων και με την προσπάθεια να εξυπηρετήσουμε καλύτερα τους συνεργάτες μας, ανοίξαμε το Ναυτικό Πρακτορείο – ΜΑΡΙΑ ΕΜΜ. ΠΑΠΑΔΑΚΗ.  Το πρακτορείο  μας είναι πλαισιωμένο με ειδικευμένο προσωπικό σε ναυτιλιακά ζητήματα και προσφέρει υπηρεσίες με ευρύτητα φάσματος αντικειμένου, με ευελιξία, εξειδικευμένη γνώση και ικανότητα προσαρμογής σε θέματα πρακτορεύσεων και εξυπηρέτησης πλοίων.  Η γνώση, η πολυετής εμπειρία στο χώρο, οι δημόσιες σχέσεις, η υπευθυνότητα και η συνέπεια είναι τα βασικά στοιχεία που μας χαρακτηρίζουν και που αποτελούν την εγγύηση για άριστη εξυπηρέτηση και συνεργασία.

2006

Το 2006 ξεκινάμε την ναυπήγηση ενός βοηθητικού σκάφους, της Φορτηγίδας – Λάντζας – Καβοδετικού – Καταδυτικού  ‘ΚΑΠΕΤΑΝ ΜΑΝΩΛΗΣ’.  Εξοπλισμένο με όλα τα σύγχρονα μέσα και τεχνολογίες, ώστε να είναι σύμφωνο με τις εξελίξεις στις προσδέσεις, αποδέσεις, καταδύσεις, μεταφορές,  εξυπηρέτηση και παροχή υπηρεσιών στα πλοία.

2010

Το 2010 στην προσπάθεια να επεκταθούμε ακόμα περισσότερο και να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις της ναυτιλίας, αγοράζουμε το Ρ/Κ ‘ΜΕΝΤΟΡΑΣ’.  Το μεγαλύτερο σε Ιπποδύναμη αλλά και ένα αρκετά σύγχρονο, πλήρως εξοπλισμένο και αυτοματοποιημένο Ρυμουλκό.  Ειδικό για ρυμουλκήσεις, πυρασφάλεια, επιφυλακή, δυνατότητα μεταφοράς μεγάλων φορτίων,  μεταφορτώσεις, υπηρεσίες θαλάσσιας αντιρρύπανσης, διασώσεις και ναυαγιαιρέσεις.